C Slatka tradicija

Sastojci
6 jaja
150 g šećera + 4 kašike
150 g margarina
150 g C slatkog kakaoa
150 g brašna
1 C prašak za pecivo
3 C vanilin šećera
kora od pomorandže
4 kašike džema od kajsije
200 g čokolade za mešnju
1 kisela pavlaka
250 ml slatke pavlake

Naši proizvodi
Slatki kakao Prašak za pecivo Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Natalija

Čokoladni kolač sa pomorandžom

Lagan, brz i osvežavajući dezert.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 18
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Jaja i 150 g šećera umutiti, pa dodati 150 g istopljenog margarina i 150 g slatkog C kakaoa, 150 g brašna, 1 C prašak za pecivo i 3 C vanilina šećera.

Smesu uliti u pleh i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Dobijenu koru ohladiti, a zatim je preseći na dva jednake kore, jednu stranu premazati džemom od kajsije, a drugu sa 100 g istopljene čokolade.

Umutiti slatku pavlaku i u nju urendati jednu koru pomorandže.

Filom od slatke pavlake namazati prvu koru, pa zatim preklopiti drugom.

Pripremiti glazuru od 10 kašika vode i 4 kašike šećera i 100 g čokolade.

Kada se prohladi dodati jednu kiselu pavlaku i glazurom premazati kolač.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kora kada se prohladi, najbolje je seći koncem, ukoliko niste vešti nožem.
Kolač ohladiti u frižideru pre serviranja.