C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
2 šolje brašna
2 šolje C šećera u prahu
2 šolje mleka
200 g maka
1 šolja ulja
C prašak za pecivo
C vanilin šećer
50 g suvog grožđa
Za glazuru:
2 štangle crne čokolade
2 kašike ulja

Naši proizvodi
Šećer u prahu Prašak za pecivo Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Lidija

Čokoladni kolač sa makom

Preukusan za ljubitelje maka.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 16 kolača
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Sastojke dobro umutiti mikserom, sipati u pleh i rasporediti kako bi se napravila kora.

Peći 40 min. na 220 stepeni.

Kada se kora ispeče, premazati je glazurom od čokolade, koja je napravljena topljenjem čokolade uz dodatak ulja.

Kolač staviti u frižider, da se ohladi.

Po hlađenju ga iseći na kocke.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Mak pre pripreme držati na suvom i tamnom mestu, kako bi se očuvala njegova svežina.