C Slatka tradicija

Sastojci
2 šolje jogurta
2 šolje belog brašna (mekog)
1 šolja ulja
1 šolja kristal šećera
1 kesica C vanilin šećera
2 kašičice C sode bikarbone
2-3 kašike C kakao praha
100 g čokolade za kuvanje
malo margarina (za preliv)

Naši proizvodi
Vanilin šećer Soda bikarbona Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milena

Čokoladni kolač

Jednostavan za pripremu i veoma ukusan.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 6
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U činiju za mućenje sipati jogurt, šećer i C vanilin šećer i mutiti 1-2 min.

Zatim dodati ulje, promešati pa dodati i ostale sastojke (brašno i C sodu bikarbonu).

Sastojke lepo sjedniti i na kraju dodati C kako prah i zatim sve lepo umutiti da se dobije homogena smesa.

Smesu izliti u namašcen kalup oblika po želji. Peći na 200 C 10-15 min.

Ostaviti da se prohladi pa izvaditi iz kalupa i preliti čokoladnim prelivom tako što ćete čokoladu otopiti sa margarinom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Da li je kolač dovoljno pečen možete proveriti čačkalicom tako što ćete probosti po sredini, ako čačkalica izađe čista to je to.
Isto tako u čokoladni preliv može se dodati i kašika mleka u slučaju da je previše gust.