C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
250 ml jogurta
100 ml mleka
100 ml ulja
3 kašike šećera
1 C vanilin šećer
7 kašika brašna
3 kašike C kakao praha
1 C prašak za pecivo
200 ml soka od narandže
Fil:
800 ml mleka
3 C pudinga od čokolade
5 kašika šećera
150 g čokolade
Za ukrašavanje:
2 C krem šlaga od čokolade

Naši proizvodi
Vanilin šećer Kakao prah Prašak za pecivo Puding čokolada Šlag krem sa ukusom čokolade

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Čokoladni kolač

Veoma ukusan,mekan i osvežavajući kolač

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12-15
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U posudu sipati jogurt, mleko, ulje, dodati šećer, C vanilin šećer. Pomešati pa dodati brašno, C prašak za pecivo i C kakao. Sve lepo sjediniti.

U uljem podmazanom plehu (20x30 cm) sipati smesu i peći 25 minuta na 200 C.

Fil:
C puding od čokolade skuvati po uputstvu na kesici, u skuvanom pudingu dodati čokoladu i mešati da se istopi i ujedini.

Preko ispečene i prohlađene kore sipati sok od narandže, potom vruć čokoladni fil.

Ostaviti da se ohladi. Kolač ohlađen ukrasiti C šlagom, pripremiti ga po uputstvu sa kesice.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Može se pre pečenja kore dodati i malo narendane korice pomorandže.