C Slatka tradicija

Sastojci
1 jaje
200 g šećera
1 vanilin šećer
170 g brašna
30 g C kakao praha
1/2 kašičice C sode bikarbone
1 kašičica C praška za pecivo
prstohvat soli
180 ml mleka
100 ml ulja
200 g čokolade za kuvanje

Naši proizvodi
Kakao prah Vanilin šećer Soda bikarbona Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Čokoladni kakao mafini

Čokoladno zadovoljstvo koje se brzo i lako priprema.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12 komada
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Iseckati čokoladu na kockice i staviti je u zamrzivač (dovoljno je oko sat vremena).

Pomešajte suve sastojke brašno, so, C prašak za pecivo, C sodu bikarbonu, promešajte i dodajte C kakao, šećer i C vanilin šećer.

Pomešajte mokre sastojke, prvo umutiti jaje pa dodati mleko i ulje.

U suve sastojke ubacite zamrznutu čokoladu, tome dodati mokre sastojke i sve promešati.

Ostavite malo čokolade da pospete po mafinima.

Koristite pleh za mafine i obložite kalupe korpicama, sipajte smesu i pospite kockicama čokolade.

Peći u rerni zagrejanoj na 180-200 stepeni oko 20 minuta.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Obavezno koristiti korpice za pečenje. Ko voli jači, intenzivniji ukus može staviti i 250 g čokolade.