C Slatka tradicija

Sastojci
Za trubice:
350 g brašna
150 g C šećera u prahu
180 g margarina
70 g mlevenih oraha
1 kašika C kakaoa
1 jaje + 1 žumance
Za fil:
350 ml mleka
1 C puding od čokolade
6 kašika šećera
100 g margarina
Za prelivanje:
300 g čokolade
1 kašika ulja
1 kockica margarina
po želji otopljena bela čokolada

Naši proizvodi
Šećer u prahu Kakao prah Puding čokolada

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sandra

Čokoladne trubice

Za ljubitelje pravih tradicionalnih poslastica sa punim ukusom čokolade.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Sve sastojke za trubice staviti u dublju činiju i umutiti dobro da se smesa sjedini.

Nakon toga, na podlogu za mešenje dodati kašiku brašna i dobro sve umesiti tako da testo bude glatko.

Na pobrašnjenoj podlozi razviti testo debljine 3- 4 milimetra. Krajeve opseći, pa koru podeliti na pravougaonike približno jednakih veličina.

Svaki pravougaonik obavijati oko kalupa za šam rolne. Postupak ponavljati dok ima dovoljno materijala.

Peći ih u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni oko 15-tak minuta. Još vruće ih skidati sa kalupa( ako se na kalupu budu ohladile, pucaće).

U mleku kome je dodat šećer ukuvati puding od čokolade na uobičajen način. Ostaviti da se sasvim ohladi, pa penasto umutiti sa margarinom.

Čokoladu otopiti sa malo ulja i margarina na pari. Svaki kraj ohlađenih trubica umakati u otopljenu čokoladu.

Ostaviti ih da se sasvim ohlade i stegnu, pa puniti čokoladnim filom.

Po želji, ukrasiti otopljenom belom čokoladom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata