C Slatka tradicija

Sastojci
Biskvit:
4 jaja
12 kašika šećera
12 kašika brašna
1 C prašak za pecivo
100 ml ulja
100 ml mleka
1 kašika C kakaoa
Nadev:
1 l mleka
3 kašike brašna
10 kašika šećera
100 g C kokosa
Glazura:
100 g čokolade za kuvanje
3 kašike vode
3 kašike šećera
80 g margarina

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kakao prah Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jasmina

Čokoladne kokos kocke

Lep, brz, izdašan i ukusan kolač.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 4
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Izrada biskvita i slaganje kolača:

1. Izradite jaja i postepeno dodajte šećer, brašno, C prašak za pecivo, ulje, mlijeko, sve zajedno izmešati.
2. Podelite na dva dela i u jedan dodati kakao, a drugi ostaviti. Deo sa kakaom ulijte veličine 23 x 33 cm.
4. Stavite peći u zagrejanu rernu na 170 C , samo dok se ne uhvati korica 10-tak minuta.
5. Izvadite iz rerne i nadev prelijte na polupečeni biskvit, a preko nadeva ostatak svetlog biskvita.
6. Vratite sve skupa u rernu i pecite još nekih 25 - 30 minuta (ovisno o rerni), proverite čačkalicom da li je pečeno.

Nadev od kokosa:

1. Kada stavite peći biskvit sa kakaom, odmah krenete na pripremu nadeva.
2. Pomešate brašno i šećer sa malo mleka, ostatak staviti kuvati.
3. U kucano mleko ubacite pomešano brašno sa šećerom i još kuvakjte dok se ne počnu pojavljivati prvi mehurići.
4. Ubacite kokos, sve izmešate.
5. Taman će proći vreme za pečenje biskvita, tako kada ga izvadite na njega salijete vrući nadev.

Glazura od čokolade i margarina:

1. Na pari istopite čokoladu, vodu, šećer i margarin, sve dobro sjediniti pa preliti preko kolača. Ostaviti da se stegne.

Komentari potrošača:

29.10.2018
Jasmina ima mnogo lepe recepte koje sam isprobala tako fini i jednostavni pravo domaci isprobani. kokaci .

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kolač neka se stegne na sobnoj temperaturi, glazura na kolaču, pa onda stavite u frižider.