C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
5 jaja
8 supenih kašika šećera
1 prstohvat soli
korica 1 limuna
1 C prašak za pecivo
100 g crne čokolade
4 supene kašike brašna
200 g margarina
Preliv za koru:
100 ml mleka
1 supena kašika C kakao praha
Fil:
500 ml slatke pavlake
100 g crne čokolade
50 g margarina

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Maja

Čokoladne kockice

Čokolada sa ukusom limuna, savršeni spoj.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kora:
Rastopiti 100 g crne čokolade i 200 g margarina. Kada se rastopi ostaviti da se prohladi.

U drugoj posudi umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno, C prašak za pecivo, promešati i dodati rastopljenu čokoladu i margarin.

Dodati prstohvat soli, narendati koru od limuna i kada se sjedini sipati u kalup. Peći na 180 stepeni 25 minuta.

Preliv za koru:
Kada je kora gotova, u 100 l mleka staviti kašiku C kakao praha, preliti preko vruće kore i ostaviti da se ohladi.

Fil:
Staviti slatku pavlaku u šerpu da se zagreje, onda dodati čokoladu i margarin. Kuvati 2-3 minuta.

Zatim preliti koru i ostaviti 20 minuta na sobnoj temperaturi da se prohladi, pa jedno 2 h u frižideru.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata