C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
3 kašike šećera
3 kašike brašna
3 jaja
1 C prašak za pecivo
3 kašike mleka
2 kašike C kakaoa
Za fil:
300 ml slatke pavlake
400 g crne čokolade za kuvanje

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ana

Čokoladne kocke

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 8-10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Kora:
Umutiti jaja i šećer, postepeno dodavati mleko, brašno i C prašak za pecivo. Lagano mutiti mikserom i dodati C kakao.

Smesu za koru izručiti u pleh obložen papirom za pečenje. Peći koru 15-20 min.na 180 C. Koru izvući i hladiti.

Fil:
Na laganoj vatri grejati slatku pavlaku. Kada se dobro ugreje staviti komadiće čokolade i mešati dok se ne istopi.

Skloniti sa šporeta i ostaviti da se prohladi pola sata.

Koru vratiti u podmazan pleh, a fil mutiti 5 minuta i sipati preko kore, zatim staviti u frižider da se hladi sat-dva.

Seći na kocke i ukrasiti po želji C šlagom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Sačekati da se fil dobro ohladi i stegne u frižideru.