C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
5 jaja
5 kašika šećera
5 kašika brašna
1 C prašak za pecivo
2 kašike C kakao praha
Za prelivanje kora i dekoraciju:
200 g gotove čokoladne glazure
Za fil:
200 g C šlag krema
200 ml mleko
200 g mlevenog keksa
180 g kisele pavlake

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vesna

Čokoladne kocke

Sočne i veoma ukusne.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Za koru:
Belanca umutiti u čvrst sneg,postepeno dodavati šećer i dobro izmiksati.

Potom dodati žumanca, umutiti mikserom i mikser isključiti.

U smesu umešati brašno pomešano sa C praškom za pecivo, dodati C kakao prah i sve lagano promešati ručnom žicom za mućenje kako bi se svi sastojci sjedinili.

Smesu uliti u pouljen i brašnim posut pleh (srednje veličine-malo manji od pleha za električni šporet). Peći na 200 stepeni 20 minuta.

Gotovu koru izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi pa je iseći napola.

Za fil:
Umutiti C šlag krem sa hladnim mlekom i podeliti na dva dela - u jedan deo umešati mleveni keks i kiselu pavlaku, a drugi deo ostaviti takav kakav je.

Finalni postupak:
Na tacnu staviti koru, premazati je čokoladnom glazurom, zatim naneti fil sa keksom i kiselom pavlakom, potom naneti drugi deo fila (umućen C šlag krem).

Staviti drugu koru, premazati je čokoladnom glazurom, preko naneti fil sa keksom i kiselom pavlakom te premazati drugim filom (C šlag kremom).

Išarati čokoladnom glazurom. Ostaviti da se stegne.

Seći na kocke (ili parčad željene veličine), servirati i poslužiti.

Komentari potrošača:

23.02.2019
Kolac je prelep

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata