C Slatka tradicija

Sastojci
Za osnovnu masu:
200 g suvih šljiva
50 g mlevenih oraha
50 g posnog mlevenog keksa
50 g C šećera u prahu
100 g posne čokolade
Za glazuru:
100 g posne čokolade
2 kašike ulja
20 g posnog margarina
Za ukrašavanje:
60 g bele posne čokolade
10 g posnog margarina
roze jestiva boja za torte i kolače

Naši proizvodi
Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sandra

Čokoladne gomboce

Idealan spoj čokolade i suvog voća garantuju savršen ukus.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 6
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Suve šljive lepo usitniti u električnom secku, a onda ih presipati u dublju posudu. Dodati im C šećer u prahu, posni mleveni keks, orahe i otopljenu čokoladu.

Sve dobro umesiti rukama da se masa ujednači. Napraviti oko 25- 30 kuglica.

Za glazuru otopiti čokoladu sa uljem i margarinom. Malo prohladiti, pa svaku kuglicu umakati u otopljenu čokoladu, a zatim odložiti na tacnu, da se lepo stegne.

Belu posnu čokoladu zajedno sa margarinom otopiti na slaboj vatri, dodati boju i sve lepo promešati da se boje izjednači.

Uz pomoć olovke za dekoraciju nanositi na prosušenu glazuru i sačekati da se i šare osuše i stegnu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata