C Slatka tradicija

Sastojci
280 g brašna
1 kesica C Suvi kvasac
80 g otopljenog margarina
1 kašika šećera
180 ml mleka
1/2 kašičice soli
1 žumance
Za nadev:
90 g otopljenog margarina
1 kašika šećera
1 kašika meda
2 kašike cimeta
100 g čokolade
Za premazivanje:
30 g otopljenog margarina

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milica

Čokoladne-cimet pletenice

Jednostavno, dekorativno i veoma ukusno!

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

U mlako mleko dodati šećer i kvasac, ostavite da nadođe.

U brašno dodajte so, žumance, rastopljen margarin, a potom i nadošli kvasac i zamesite glatko testo. Ostavite ga na sobnoj temperaturi 45 minuta da odstoji i za to vreme da bude prekriveno providnom folijom.

Pripremite nadev tako što ćete pomešati sve sastojke, osim čokolade.

Nadošlo testo malo premesite i podelite ga na 8 delova.

Svaki deo rastanjite što tanje možete i nafijujte ga u tankom sloju nadevom, zatim narendati čokoladu. Urolajte i presecite po sredini na dva dela. Delove uviti jedan oko drugog, a potom u venćić.

Ostavite ih da odmore 15 minuta u plehu na pek papiru.

Zagrejte rernu na 200 stepeni, a pre pečenja premažite ih otopljenom margarinom.

Pecite ih 15 minuta na 200°C, a potom još 15 minuta na 180°C.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Malo prohladiti i služiti tople!