C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
800 g brašna
1/2 kasičice soli
150 g šećera
1 kocka svežeg kvasca
250 ml toplog mleka
250 g margarina ili masti
2 jaja
Za fil:
700 ml mleka
2 C Pudinga čokolada
7 kašika šećera
200 g čokolade
8 punih kašika mlevenih oraha

Naši proizvodi
Puding čokolada

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ivana

Čokoladna štrudla sa C pudingom

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Za testo:
Kvasac rastopiti u toplom mleku. U dublju činiju sipati oko 600 g brašna. Dodati, so, šećer, jaja, otopljeni margarin, pa mleko sa kvascem, zatim mesiti testo varjačom i lagano dodavati ostatak brašna.

Testo treba da bude mekano ne lepljivo. Zamotati u foliju i ostaviti u frižider oko sat vremena.

Za to vreme skuvati fil:
Skuvati puding, pa u vruće dodati čokoladu, promešati da se čokolada otopi i ostavite da se hladi. Fil ne sme biti jako hladan jer nećete moći mazati na testo, najbolje je da bude mlak.

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Testo izvadite iz frizidera, istresite na pobrašnjenu površinu i podelite na 4 jednaka dela.

Fil takođe podelite na 4 dela. Razvucite svaki deo testa oklagijom dimenzije 20x30 i premažite filom i pospite sa pune 2 kašike oraha odozgo.

Zamotajte u rolat i ređajte u pleh koji ste obložili pek papirom. Pecite u rerni oko 25 minuta, treba fino da porumeni.

Kad je štrudla pečena, prekrijte krpom i ostavite tako da se hladi. Ohlađenu štrudlu secite na šnite debljine prsta i posipajte šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Po želji možete strudlu sa gornje strane ukrasiti otopljenom čokoladom.