C Slatka tradicija

Sastojci
Za osnovnu masu:
200 g mlevenih oraha
150 g C šećera u prahu
100 g mlevenog posnog keksa
100 g rendane posne čokolade
100 g posnog margarina
malo ruma
Za glazuru:
150 g bele posne čokolade
kašika ulja
Za ukrašavanje:
100 g posne crne čokolade
kašika ulja
dekor srca

Naši proizvodi
Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sandra

Čokoladna posna srca

Prelepi dekorativni kolačići, idealni za posne slave, preslatki.

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Izmešati sve sastojke za osnovnu masu, dodati malo ruma, pa rukama umesiti kompaktno testo.

Radnu površinu posuti šećerom u prahu, pa od osnovnog testa razviti koru.

Modlama u obliku srca vaditi kolačiće. Ostaviti ih da se malo prosuše, a u međuvremenu pripremiti glazuru.

Na tihoj vatri otopiti belu posnu čokoladu sa kašikom ulja.

Sačekati da se glazura malo prohladi, pa svaki kolačić umakati, a zatim odlagati na tacnu.

Kada se glazura sasvim stegne, ukrasiti kolačiće.

Otopiti crnu posnu čokoladu sa uljem na slaboj vatri, pa uz pomoć olovke za dekoraciju nanositi na svaki kolačić.

Preko poređati dekor srca.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata