C Slatka tradicija

Sastojci
1 l mleka
3 C pudinga od čokolade
7 kašika šećera
1 kašika C kakao praha
1 kašika brašna
2 žumanceta
2 štangle mlečne čokolade
1 puter
2 C šlaga sa ukusom slatke pavlake
mleveni šećer
2 vanilin burbon šećera
1 pakovanje gotovih kora za krempitu

Naši proizvodi
Puding čokolada Kakao prah Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Slađana

Čokoladna krempita

Brz i lagan kremasti kolač sa gotovim korama.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: oko 16
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U litru mleka razmutiti 7 kašika šećera.

Od te litre slatkog mleka odvojiti malo u solju i razmutiti brašno, pa to pomešati sa još pola litre u šerpici i staviti da se greje.

Mešati i zagrevati i jednako razmutiti žumanca u malo mleka i dodati u tu istu šerpicu, a zatim i C kakao prah i C pudinge od čokolade i vanilin burbon sećer.

To sve lagano zagrevati do ključanja, ubaciti i štangle čokolade da se istope i koji minut mešati dok lagano ključa kao kad se kuva puding.

Fil skinuti sa vatre, ostaviti da se hladi. Dobro umutiti mikserom puter koji je odmekao.

Umutiti čvrsto 2 C šlaga sa ukusom slatke pavlake.

Kad se skuvani fil ohladi dodati mu umućeni puter i još mutiti mikserom, a zatim u tu smesu lagano umešati šlag, ne mikserom, već velikom kašikom lagano.

Šlag i ne mora da se umeša u fil, takođe može da se namaže između čokoladnog fila i gornje kore krempite.

Fil naneti na donju koru krempite, odozgo možete poređati već iseckanu gornju koru u pravougaonike u željenoj veličini parčadi.

Odozgo posuti mleveni C šećer u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Obratiti pažnju na to kada se meša mikserom, a kada lagano umeša kašikom. Količina šećera može da se koriguje. Moja mera je minimum 5 kašika na 1 litru mleka, prosek koji stavim obično je 7 kašika, ali i šlag malo zasladim mlevenim šećerom otprilike.