C Slatka tradicija

Sastojci
Biskvit:
4 jaja
150 g kristal šećera
200 g margarina (sobne temperature)
100 g čokolade za kuvanje
4 kašike brašna
1 kesica C praška za pecivo
1 kesica C vanila šećera
Krem:
500 ml slatke pavlake
200 g čokolade za kuvanje
1 kašika kristal šećera
1 kesica C vanila šećera

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Nadežda

Čokoladna harmonija

Ovaj kremasti kolač je idealan za sve ljubitelje čokolade! Pravim ga godinama i osvojio je dosta srca.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Žumance, kristal šećer i C vanila šećer dobro umutiti, zatim u manjoj šerpici na umerenoj vatri otopiti margarin i čokoladu.

Postepeno sipati u žumanca i nastavite mutiti, onda dodati brašno pomešano sa C praškom za pecivo i sve sjediniti.

Belanca umutiti u čvrst sneg i dodati u čokoladni fil, zatim ručno i uz lagano mešanje sve lepo sjediniti.

U okrugli kalup 24cm (može i 26cm ili drugog oblika) staviti papir za pečenje na donju poledjinu i ivice namazati margarinom zatim posuti brašnom.

Izlijte smesu i pecite na 180C oko 20 minuta. Možda bude trebalo i duže, zavisi od vaše rerne proverite čačkalicom da li je biskvit gotov.

Dok se to peče u manjoj šerpici zagrejati slatku pavlaku, čokoladu, kristal šećer i C vanila šecer.

Polako mešati dok se čokolada lepo ne otopi i ne treba da provri.

Kada je biskvit gotov izvaditi i na par mesta izbockati viljuškom, zatim dok je topao preliti ga sa toplim čokoladnim kremom.

Ostavite neko vreme da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa ga ubacite da prenoći u frižideru i obavezno ga preklopiti da ne bi pokupio mirise.

Možete da dekorisati po želji C krem šlagom ili ga služiti uz kuglu C Eskimko sladoleda.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Čokoladni fil i sneg od belanca obavezno mešajte lagano i ručno.