burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Čokoladna harmonija

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

Biskvit:

4 jaja

150 g kristal šećera

200 g margarina (sobne temperature)

100 g čokolade za kuvanje

4 kašike brašna

1 kesica C praška za pecivo

1 kesica C vanila šećera

Krem:

500 ml slatke pavlake

200 g čokolade za kuvanje

1 kašika kristal šećera

1 kesica C vanila šećera

Čokoladna harmonija

Koraci pripreme

Žumance, kristal šećer i C vanila šećer dobro umutiti, zatim u manjoj šerpici na umerenoj vatri otopiti margarin i čokoladu.

Postepeno sipati u žumanca i nastavite mutiti, onda dodati brašno pomešano sa C praškom za pecivo i sve sjediniti.

Belanca umutiti u čvrst sneg i dodati u čokoladni fil, zatim ručno i uz lagano mešanje sve lepo sjediniti.

U okrugli kalup 24cm (može i 26cm ili drugog oblika) staviti papir za pečenje na donju poledjinu i ivice namazati margarinom zatim posuti brašnom.

Izlijte smesu i pecite na 180C oko 20 minuta. Možda bude trebalo i duže, zavisi od vaše rerne proverite čačkalicom da li je biskvit gotov.

Dok se to peče u manjoj šerpici zagrejati slatku pavlaku, čokoladu, kristal šećer i C vanila šecer.

Polako mešati dok se čokolada lepo ne otopi i ne treba da provri.

Kada je biskvit gotov izvaditi i na par mesta izbockati viljuškom, zatim dok je topao preliti ga sa toplim čokoladnim kremom.

Ostavite neko vreme da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa ga ubacite da prenoći u frižideru i obavezno ga preklopiti da ne bi pokupio mirise.

Možete da dekorisati po želji C krem šlagom ili ga služiti uz kuglu C Eskimko sladoleda.

Naši proizvodi

Čokoladna harmonija

Koraci pripreme

Žumance, kristal šećer i C vanila šećer dobro umutiti, zatim u manjoj šerpici na umerenoj vatri otopiti margarin i čokoladu.

Postepeno sipati u žumanca i nastavite mutiti, onda dodati brašno pomešano sa C praškom za pecivo i sve sjediniti.

Belanca umutiti u čvrst sneg i dodati u čokoladni fil, zatim ručno i uz lagano mešanje sve lepo sjediniti.

U okrugli kalup 24cm (može i 26cm ili drugog oblika) staviti papir za pečenje na donju poledjinu i ivice namazati margarinom zatim posuti brašnom.

Izlijte smesu i pecite na 180C oko 20 minuta. Možda bude trebalo i duže, zavisi od vaše rerne proverite čačkalicom da li je biskvit gotov.

Dok se to peče u manjoj šerpici zagrejati slatku pavlaku, čokoladu, kristal šećer i C vanila šecer.

Polako mešati dok se čokolada lepo ne otopi i ne treba da provri.

Kada je biskvit gotov izvaditi i na par mesta izbockati viljuškom, zatim dok je topao preliti ga sa toplim čokoladnim kremom.

Ostavite neko vreme da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa ga ubacite da prenoći u frižideru i obavezno ga preklopiti da ne bi pokupio mirise.

Možete da dekorisati po želji C krem šlagom ili ga služiti uz kuglu C Eskimko sladoleda.

Autor

Nadežda

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept