C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
6 belanaca
6 kašika šećera
2 kašike ulja
8 kašika mlevenih oraha
2 kašičice C praška za pecivo
2 kašike mekog brašna
2 kašike C kakaoa
Za krem:
6 žumanaca
250 g šećera
1,5 kesica puding C od vanile
5 kašika oštrog brašna
650 ml mleka
200 g čokolade za kuvanje
250 g margarina
Za glazuru:
200 g čokolade za kuvanje
200 g pavlake za kuvanje
Ostalo:
750 g višanja
malo soka od višanja
svežih ili smrznutih, smrznute prethodno treba otopiti

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kakao prah Puding sa ukusom vanilina

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Čokoladna fantazija sa višnjama

Obožavam ludlab, ali nijedan recept koji sam pronašla mi nije bio dovoljno dobar pa sam sama osmislila recept koji je sličan ludlabu, ali po svima koji su probali, bolji.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 25
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Umutiti belanca, postepeno dodajući šećer, u čvrst sneg, zatim dodati ulje i još kratko promešati mikserom. Brašno, orahe i C prašak za pecivo pomešati pa špatulom lagano umešati u umućena belanca.

Rasporediti u podmazan pleh (moj je 28x32cm). Peći u zagrejanoj rerni na 175 C stepeni 15-tak minuta.

Mleko staviti da se kuva, najbolje u loncu na paru. Žumanca umutiti sa šećerom, a C puding i brašno pomešati pa dodati u umućena žumanca, odvaditi malo mlakog mleka koje se kuva i dodati u žumanca pa sve zajedno dobro pomešati da ne bude grudvica.

Kada mleko počne da vri sipati smesu sa žumancima i pudingom i kuvati dok se ne zgusne uz stalno mešanje (može i mikserom) da se ne stvore grudvice.

Kada se krema ohladi umešati penasto umućen margarin. Otopiti čokoladu i dodati u krem.

Ohlađenu koru izbockati viljuškom i zaliti sa malo soka od višanja, pa rasporediti višnje po njoj i premazati kremom.

Staviti pavlaku za kuvanje da se greje na slabijoj vatri i zatim u nju dodati usitnjenu čokoladu i mešati dok se ne dobije ujednačena glazura, pa premazati kolač.

Ostaviti u frižideru najmanje sat vremena, pa seći na kocke i služiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Koru možete bocnuti čačkalicom da proverite da li je gotova. Kremu obično malo mutim mikserom dok se kuva i kada je sklonim, još jednom izmutim mikserom da ne bi bilo grudvica. Kada pravim glazuru ne sipam odmah svu pavlaku nego pola pa kad se zagreje dodam čokoladu i sačekam da se otopi, promešam, pa tek onda dodam ostatak pavlake jer se čokolada lepše otopi.