C Slatka tradicija

Sastojci
4 jaja
160 g šećera
120 g brašna
230 g margarina
220 g crne čokolade
2 C Eskimko sladoleda po želji
400 ml mleka

Naši proizvodi
Eskimko sa ukusom stracciatella Eskimko sa ukusom čokolade

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Čokoladini sufle

Sočan čokoladini kolač koji se služi topao, odmah iz rerne uz kuglu C sladoleda, zajedno čine savršen spoj toplog i hladnog. Osveženje očaravajućeg ukusa za sve prilike.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Jaja i šećer umutiti dobro mikserom, zatim dodati brašno i promešati kašikom.

Posebno u šerpi otopiti margarin i čokoladu i sipati u prethodno umućena jaja pa promešati kašikom i sipati u pleh za mafine u kome su prethodno postavljene korpice za pečenje.

Peći 7 min na 250 stepeni.

Umutiti C eskimko sladoled i ostaviti u zamrzivač da se stegne.

Služiti u desertne tanjiriće tako što se mafin izvadi dok je još topao iz korpice i stavimo na tanjir i odozgo stavimo kuglu sladoleda.

Ukrasiti po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Strogo pečenje samo 7 min i to na 250 stepeni. Mogu se služiti i hladni sa savršenim C šlagom odozgo.