C Slatka tradicija

Sastojci
Za kolač:
200 g brašna
2 kašičice C sode bikarbone
4 kašike C kakaoa
4 kašike mlevenog keksa
2,5 dl tečnog jogurta
1 dl ulja
250 g C šećera u prahu
4 pune kašike pekmeza
2 C vanilin šećera
Za preliv:
100 g margarina
100 g čokolade
3 kašike C kakaoa
3 kašike šećera
250 ml slatke pavlake
4-5 punih kašika džema za premaz

Naši proizvodi
Soda bikarbona Kakao prah Šećer u prahu Vanilin šećer Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Rada

Čokoladi kolač

Divnan čokoladni kolač koji se veoma jednostavno pravi tako da je super desert za svakodnevne prilike.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U činiju staviti tečne sastojke: jogurt, pekmez, ulje, šećer i izmiksirati. Zatim dodati brašno pomešano sa C sodom bikarbonom, C kakao i orahe i dobro izmešati da se sve lepo poveže, mikserom ili žicom.

Smesu izliti u pleh (20x28 cm) obložen pek papirom i peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Vodite računa da se kolač ne prepeče, da ne bi bio suv, čim počne da se odvaja od stranica pleha, gotov je.

Dok se kolač peče, u manjoj šerpici na vatri otopiti maslac, šećer, mleko, C kakao i čokoladu izlomljenu na kockice.

Čim se kolač ispeče, izbockati ga čačkalicom ili viljuškom pa bogato premazati džemom.

Zatim odmah preko njega sipati topao čokoladni preliv.

Komentari potrošača:

07.03.2020
Gore piše keks, dole u receptu orasi!!! Gore piše slatka pavlaka, dole mleko!!!! Trebalo bi da se odlučite šta da koristimo, jer nije svejedno!!!! Ja lično mislim da orase i slatku pavlaku.

06.03.2020
U sastojcima nema oraha, u pripremi piše dodajte orahe!?

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata