C Slatka tradicija

Sastojci
200 g C griza
150 ml ulja
3 jaja
1 šoljicu šećera
1 čaša rendanih jabuka (ili očišćenih višanja)
1 C prašak za pecivo
suvo grožđe (po želji)
1 C vanilin šećer
Nadev:
300 ml mleka
200 g šećera
70 g margarina
100 g čokolade za kuvanje

Naši proizvodi
Pšenični griz Prašak za pecivo Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milena

Čoko voćni kolač

Griz kolač sa voćem i čokoladno/mlečnim prelivom

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti jaja i šolju šećera. Dodati ulje, C griz, C prašak za pecivo, jabuke i suvo grožđe.

Sve sjediniti i peći u nekom četvrtastom dubljem plehu.

U međuvremenu u šerpicu sipati fil samo da proključa i odmah skloniti: mleko, šećer, margarin i čokoladu.

Pečen kolač naliti vrućim filom i ohladiti pa služiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Iako nadev izgleda retko, tako treba biti, jer će ga griz upiti i stegnuti se kada se ohladi kolač.
Ako želite da kolač bude čvršći, manje softan, dodajte u testo pre pečenja oko 3 kašike brašna.