Početna > Recepti > Recepti za kolače > Čoko rum kocke
Sastojci
Za koru:
3 cela jaja + 2 belanca
4 kašika šećera
3 kašika brašna
1 kašika C kakaoa
1 C prašak za pecivo
6 kašika mlevenih oraha
1 rum arome (38ml) Dr.Oetker
Za fil:
700 ml mleka
2 kesice C pudinga vanila
120 g šećera
2 žumanca
3 kašičice instant kafe
150 g margarina
Za čokoladni krem:
200 g čokolade za kuvanje
500 ml slatke pavlake
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Katarina
Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Priprema kore:
Umutiti belanca sa 1 kašikom šećera u čvrst sneg.
Posebno umutiti žumanca sa 3 kašike šećera, pa dodati pomešano brašno, C kakao, C prašak za pecivo i orahe.
Zatim umućena belanca dodati smesi od žumanca i lagano varjačom lepo umešati.
Peći u tepsiji (30x18cm) preko pek papira na 200°C oko pola sata.
Priprema fila:
Puding i žumanca umutiti sa malo mleka, a ostalo mleko sa šećerom staviti da se kuva.
Kad proključa u mleko dodati instant kafe, pa na laganoj vatri dodavati uz mešanje žumanca i puding.
Ostaviti da se ohladi prekriveno providnom folijom i kad se ohladi umutiti sa margarinom.
Priprema čokoladnog krema:
Čokoladu i pavlaku zagrejati do ključanja i ostaviti da se dobro ohladi i zgusne se.
Najbolje je krem pripremiti par sati ranije da se dobro ohladi i da se lako nanese.
Način filovanja:
Koru poprskati rumom, pa premazati filom i na kraju čokoladni krem.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs