C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
3 cela jaja + 2 belanca
4 kašika šećera
3 kašika brašna
1 kašika C kakaoa
1 C prašak za pecivo
6 kašika mlevenih oraha
1 rum arome (38ml) Dr.Oetker
Za fil:
700 ml mleka
2 kesice C pudinga vanila
120 g šećera
2 žumanca
3 kašičice instant kafe
150 g margarina
Za čokoladni krem:
200 g čokolade za kuvanje
500 ml slatke pavlake

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Katarina

Čoko rum kocke

Čokoladni kremasti kolač sa rumom.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Priprema kore:
Umutiti belanca sa 1 kašikom šećera u čvrst sneg.

Posebno umutiti žumanca sa 3 kašike šećera, pa dodati pomešano brašno, C kakao, C prašak za pecivo i orahe.

Zatim umućena belanca dodati smesi od žumanca i lagano varjačom lepo umešati.

Peći u tepsiji (30x18cm) preko pek papira na 200°C oko pola sata.

Priprema fila:
Puding i žumanca umutiti sa malo mleka, a ostalo mleko sa šećerom staviti da se kuva.

Kad proključa u mleko dodati instant kafe, pa na laganoj vatri dodavati uz mešanje žumanca i puding.

Ostaviti da se ohladi prekriveno providnom folijom i kad se ohladi umutiti sa margarinom.

Priprema čokoladnog krema:
Čokoladu i pavlaku zagrejati do ključanja i ostaviti da se dobro ohladi i zgusne se.

Najbolje je krem pripremiti par sati ranije da se dobro ohladi i da se lako nanese.

Način filovanja:
Koru poprskati rumom, pa premazati filom i na kraju čokoladni krem.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Služiti hladan kolač.