C Slatka tradicija

Sastojci
1 pakovanje gotovih rozen kora
Za fil:
750 ml mleka
200 g šećera
40 g C kakao praha
40 g C čvrstina
1 kesica C vanilin šećera
150 g čokolade za kuvanje
125 g margarina
2-3 kašike ruma (po želji)
Za glazuru:
200 g čokolade za kuvanje
2-3 kašike ulja
Za dekoraciju:
malo seckanih lešnika

Naši proizvodi
Kakao prah Čvrstin Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Danijela

Čoko rozen kolač

Tradicionalni kolač sa malom pomoći novih proizvoda.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U veću šerpu sipati 550 ml mleka staviti na šporet da se kuva.

Prethodno dobro razmutiti sledeće sastojke: 40 g C kakao praha, 45 g C čvrstina, 200 g šećera, 1 C vanilin šećer i 2 kašike ruma, u 200 ml mleka.

Kada mleko provri skloniti sa vatre i dodati pripremljene sastojke. Kuvati na srednjoj temperaturi, uz neprekidno mešanje, dok se fil ne zgusne.

Skloniti sa šporeta i dodati 150 g čokolade za kuvanje (prethodno izlomljenu na kockice) i 125 g margarina izrezanog na listiće i mešati dok se ne istopi.

Vrućim filom ravnomerno premazati sve kore, osim poslednje. Prekriti folijom, staviti u frižider i pritisnuti. Posle par sati ili sutradan kolač preliti glazurom.

Priprema glazure:
Otopiti na pari 200 g čokolade za kuvanje (prethodno izlomljene na kockice), sa 3 kašike ulja. Kratko prohladiti i preliti kolač.

Po želji ukrasite kolač, ja sam dodala seckanih lešnika, a možete dodati i čokoladne mrvice po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Najbolje da prenoći pa sutra seći.