C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
3 kašike C kakaoa
1/2 kesice C praška za pecivo
100 ml mleka
100 ml ulja
Fil:
700 ml mleka
10 kašika šećera
2 C pudinga od čokolade
100 g čokolade
125 g margarina

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Puding čokolada

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marija

Čoko rolat

Rolat koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Fantastičan.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Priprema kore:
Žumanca penasto umutiti sa šećerom, pa onda dodati ulje, mleko, brašno, C kakao i C prašak za pecivo.

Belanca umutiti u čvrt šne, pa ih dodati prethodnoj smesi. Smesu izliti u pleh iz šporeta koji je obložen pek papirom.

Peći na 180 C. Kada je kora pečena umotati je u rolat i ostaviti je da se ohladi.

Fil:
Staviti 600 ml mleka da provri i u njega dodati šećer. Pudinge razmutiti sa 100 ml mleka i zakuvati u provrelo mleko.

U vruć fil dodati čokoladu i mešati dok se ne otopi. Pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi.

Posebno umutiti pola margarina i dodati ga u ohlađen fil.

Filovati koru, uviti u rolat i odozgo filovati istim filom.

Može se preliti otopljenom ili rendanom čokoladom ili se može prekriti umućenim C šlagom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Odličan bude i kada se kroz sredinu stave 2 banane. Varijacija je dosta, a Vi probajte, pa se odlučite koja Vam se najviše sviđa.