C Slatka tradicija

Sastojci
6 jaja
1 šolja (od 2 dl) šećera
1 C vanilin šećer
2 kašike ulja
60 g brašna
50 g C kakaoa
2 kašičice C praška za pecivo
C Eskimko sladoled od jagode
C Eskimko sladoled straćatela

Naši proizvodi
Vanilin šećer Kakao prah Prašak za pecivo Eskimko sa ukusom stracciatella Eskimko sa ukusom jagode

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Čoko rolat sa sladoledom

Fenomenalan letnji desert, izuzetnog ukusa kome jednostavno niko ne može odoleti. Lagan i osvežavajući, to je pravi raj za vaša nepca. Brzo se priprema!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Umutite sladoled po uputstvu na ambalaži, stavite u plastičnu činiju pa u friz da se stegne.

U odgovarajuću posudu mutite jaja 2 min. pa dodajte šećer, C vanilin šećer i mutite još 2-3 minuta, zatim dodajte ulje i mešavinu brašna, C kakaoa i C prašak za pecivo.

Lagano sve izmešajte pa smesu sipajte u veći pravougaoni pleh prekriven pek papirom.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180-200 st (zavisno od rerne) oko 15 minuta.

Pečenu koru izvadite iz rerne, skinite papir i urolajte pomoću krpe. Ostavite da se dobro ohladi pa uklonite krpu i raširite koru.

Na koru kašikom nanesite sladoled popreko u redove, pa pažljivo urolajte koru.

Stavite rolat da se dobro ohladi i stegne u frizu pa poslužite.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ja sam stavila 2 vrste sladoleda C Eskimko, a vi možete po želji i po 3 vrste, samo nemojte staviti veliku količinu kao ja, u ovom slučaju pa sam imala malo problema da urolam koru. Rolat po želji možete preliti čokoladom.