C Slatka tradicija

Sastojci
Za fil od čokolade:
300 ml mleka
1 C puding sa ukusom čokolade
1 kesica C vanilin šećera
5 kašika šećera
3 štanglice čokolade za kuvanje
125 g margarina
Za oranž fil:
300 ml ceđenog soka od narandže
1 C puding sa ukusom vanile
6 kašika šećera
125 g margarina
Ostali sastojci:
1 pakovanje rozen kora
50 g čokolade za kuvanje
3 kašike ulja

Naši proizvodi
Puding čokolada Vanilin šećer Puding sa ukusom vanilina

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Danijela

Čoko-oranž štanglice

Izdašne, dekorativne i veoma ukusne štanglice! Rado ćete ih svrstati u sitne kolače na svakom slavlju!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

C puding od čokolade razmutiti u malo mleka. Ostatak mleka staviti na tihoj vatri da se zagreva.

Dodati šećer i C vanil šećer. Zakuvati puding u mleku i dodati u vruć puding čokoladu. Izmešati i ostaviti da se fil ohladi uz povremeneo mešanje.

Odvojiti malo soka od narandže i razmutiti C puding od vanile. Ostataku soka dodati šećer i staviti da se zagreva. Zakuvati puding. Skoloniti sa strane i ostaviti da se ohladi.

Hladnim filovima dodati margarin.Mikserom umutiti filove da se ujednače.

Na prvu koru premazati 1/4 čokoladnog fila. Na sledećoj naneti 1/4 fila od narandže i tako redom filovati rozen kore. Na poslednjoj kori premazati fil od narandže.

Ostaviti da se kolač stegne.

Čokoladu i ulje rastopiti na pari. Dekoraistii kolač.

Ostaviti da se čokolada stegne. Seći na štanglice i poslužiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata