C Slatka tradicija

Sastojci
3 jaja
20 kašika brašna
12 kašika šećera
C Prašak za pecivo
70 g C kakao
125 g putera (otopljenog)
200 ml mleka
sok od jedne pomorandže
prstohvat soli
sok od 1 pomorandže
Za dekoraciju i punjenje:
vesela jaja
300 g crne čokolade
šarene mrvice

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Branka

Čoko-oranž mafini

Slatko jelo, idealno za porodična okupljanja, a mi uvek pravimo za praznike.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 18-20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umutiti belanac sa šećerom, pa dodati žumanac i opet umutiti.

Pomešati brašno, C kakao, C prašak za pecivo i malo soli i postepeno dodavati u jaja i šećer.

Zatim, u sve to dodati mleko, rastopljen puter i na kockice iseckano 150 g crne čokolade.

Staviti korpice za mafine u kalupe i sipati smesu, do pola, pa ubaciti veselo jaje (po želji) i preko toga napuniti kalup.

Peći najviše 15 minuta na 230°C.

Kada budu gotovi, otopiti ostatak čokolade i preliti preko mafina i posuti šarenim mrvicama.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Tokom pečenja, proveriti čačkalicom, da li su mafini gotovi. Ako se ništa ne lepi za čačkalicu, vreme je da se vade iz rerne. Pazite da ih ne prepečete.