C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
2 jaja
200 ml gustog jogurta
1 C prašak za pecivo
1/2 narendane kore pomorandže
2 C vanilin šećera
100 g brašna
2 kašike C kakao praha
80 g kristal šećera
70 g samlevenih napolitanki od čokolade
25 ml ulja
Za preliv:
50 ml ceđenog soka od pomorandže
Za glazuru:
100 g čokolade
6 kašika mleka

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Zorica

Čoko narandža kolač

Jeftin i ukusan.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 2
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Belanca odvojiti od žumanaca dodati šećer i umutiti mikserom u čvrst šam.

Polako dodajte žumanca, pola narendane kore pomorandže, C vanilin šećer, jogurt, ulje i mlevene napolitanke. Izmešajte varjačom.

Brašno, C kakao prah i C prašak za pecivo umešajte, pa dodajte polako prethodno pripremljenoj smesi.

Sipajte u kalup za kolače, peći na 200 stepeni oko 25 minuta.

Kada je pečen, prelijte sokom od pomorandže.

Istopite čokoladu sa mlekom i prelijte kolač.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata