C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
5 belanaca
5 kašika šećera
4 kašika brašna
1 puna kašika "C kakao praha"
250 g zaleđenih ili svežih malina
Za fil:
1/2 litra mleka
5 žumanaca
5 kašika šećera
2 "C pudinga" od vanile
150 g margarina
Za natapanje kore:
150 ml čokoladnog mleka
Preko kolača 200 g "C šlag krema"

Naši proizvodi
Kakao prah Puding sa ukusom vanilina Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marija

Čoko-malina kolač

Izvrstan kolač, jednostavan za pripremu i jako sočan.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Zagrejati rernu na 200 stepeni. Odvojiti belanca od žumanaca.

Dok se greje rerna umutiti 5 belanaca sa prstohvatom soli u čvrstu penu dodavati postepeno 5 kašika šećera i mutiti mikserom dok se šećer ne istopi.

Dodati 4 kašike brašna i vrhom punu kašiku "C kakao praha". Izmešati blago kašikom. Sipati u pleh veličine 30×20 ,koji ste predhodno obložili pek papirom. Peći 15-ak minuta.

Fil:
Mleko staviti da provri, posebno razmuzmututi 2 kesice "C pudinga" sa ukusom vanile sa 5 kašika šećera i 5 dobro umućenih žumanaca i skuvati u mleku.

U vruće dodati margarin da se istopi. Dok se ukuva fil, kora ce već biti pečena.

Preko pečene kore poredjati maline i zaliti mlakim čokoladnim mlekom. Kada kora upije mleko sipati vruć pripremljen puding preko.

Ostaviti da se ohladi i stegne. Umutiti "C šlag krem" prema uputstvu i staviti preko kolača.

Preko narendati čokoladu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kolač služiti dobro ohlađen.