C Slatka tradicija

Sastojci
2 jajeta
115 g margarina (putera)
200 g C šećera u prahu
100 g brašna
1/2 kašičice C praška za pecivo
1/4 kašičice C sode bikarbone
1/4 kašičice soli
2 kesice C vanilin šećera
1/2 šolje C kakao praha
1/2 šolje mleka
180 g C šlag krema sa ukusom čokolade

Naši proizvodi
Šećer u prahu Prašak za pecivo Soda bikarbona Vanilin šećer Kakao prah Šlag krem sa ukusom čokolade

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Čoko mafini

Brz, jednostavan, a sastojke uvek imate u kući.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Puter (margarin) otopiti u mikrotalasnoj, pa ga sipati u posudu u kojoj ćete mutiti mafine.

Dodati šećer i polako mutiti, potom jaja, brašno, C prašak za pecivo, C sodu bikarbonu, so, C kakao, mleko i C vanilin šećer.

Umutiti tako da se dobije lepa kremasta masa.

Sipati u kalup obložen papirnim ili silikonskim korpicama.

Peci na 180°C 20-25 minuta.

Umutiti C šlag krem po uputstvu sa kesice, staviti u špric i ukrasiti mafine.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Po želji u ovu smesu možete dodati i lomljenu čokoladu, mada nema potrebe, ukusni su i bez nje. Ja koristim papirne korpice da ne bih morala da ih skidam i pri tom narušim oblik mafina, a kada pravim za neku posebnu priliku, stavim ukrasne korpice.