C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
2 žumanaca
1 jaje
100 g šećera
70 g margarina
2 kašičice C praška za pecivo
2 kašike C kakaoa
3 kašike brašna
3 kašike mlevenih lešnika
I još:
350 g C šlag krema u prahu
1 kesica C vanilin šećera
7 kašika mlevenih lešnika
300 ml mleka

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kakao prah Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Zorica

Čoko lešnik kolač

Spoj šlaga, lešnika i čokolade ovom kolaču daje fenomenalan ukus.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Za koru stavite u posudu margarin (koji je stajao na sobnoj temperaturi), žumanca, jaje i šećer pa dobro mikserom umutiute.

Dodajte mešavinu brašna, peciva i C kakaoa pa sve ponovo umutite. Na kraju dodajte i mleveni lešnik.

Ukoliko je smesa previše gusta dodajte malo mleka.

Sipajte smesu u manji pleh koji ste obložili pek papirom i pecite koru na 200-220 stepeni (zavisno od rerne) oko pola sata.

U poseban sud umutite C šlag krem sa mlekom i vanilom pa u 2/3 šlaga dodajte mleveni lešnik.

Ohlađenu koru izvadite iz pleha, stavite na odgovarajuću tacnu za služenje i preko nje nanesite C šlag sa kremom, a preko njega ostatak šlaga.

Kolač dobro ohladite u frižideru pa poslužite.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata