C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
2 jaja
2 kašike šećera
2 kašike brašna
1 kafena kašičica ulja
1 kafena kašičica C kakaoa
1/2 kesice C praška za pecivo
Fil:
750 g mleka
2 C pudinga od čokolade
2-3 kašike C čvrstina
125 g margarina
6-8 kašika šećera
malo C kokosovog brašna za posipanje
50 mleka za prelivanje kore

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Puding čokolada Čvrstin Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Čoko kolač za svaki dan

Jednostavni kolač od par sastojaka.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: oko 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Od sastojaka za koru umutiti klasičan ptišpanj u koji ćete dodati malo C kakaoa.

Peći na 200 stepeni dok se korica ne odvoji od ivice pleha.

C puding pomešati sa šećerom, C čvrstinom i sa malo mleka. Ostalo mleko staviti na ringlu da se zagreva.

Dodati razmućena puding i skuvati. U vreli puding dodati margarin dobro sjediniti.

Koricu natopiti sa malo mleka, preliti C puding sa margarinom i posuti C kokosom.

Dimenzija pleha je 22x17 cm, a masa se može povećavati ukoliko je potrebna veća količina kolača.

Čim se ohladi može se služiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata