C Slatka tradicija

Sastojci
400 g brašna
1 C prašak za pecivo
1 C vanilin šećer
150 g C šećera u prahu
4 kašike C kakaoa
150 g oraha
400 ml vode
100 ml ulja
300 g malina
50 g C šećera u prahu
2 biljna želatina
200 g čokolade
20 ml ulja (dve kašike ulja)

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer Šećer u prahu Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ana

Čoko kolač sa malinom

Pravi užitak.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: oko 20 kocki
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umešati sve suve sastojke računajući i orahe, pa dodati kiselu vodu i ulje. Lagano umešati.

Od ove mase ispeci koru u plehu srednje veličine (otprilike 26×35). Obložiti pleh pek papirom i peći koru 35 minuta na 180 C.

Za to vreme staviti maline u šerpu sa 50 g šećera dok se šećer ne istopi pa skloniti sa ringle i tome dodati dva biljna želatina koja ste prethodno rastvorili sa 50 ml vode.

Umešati želatin sa malinom i ostaviti malo da se prohladi. Naneti na ispečen i prohlađen kolač.

Pripremiti glazuru od čokolade 200 g tako što ćete je istopiti sa dve kašike ulja (da bi imala sjaja i da ne bi pucala prilikom sečenja).

Preliti glazuru preko malina i ostaviti da se ohladi.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Iseći na kocke i ukrasiti sa sa malinom, malo po nijma posutu C šećera u prahu, izgledaće snežno.
Može poslužiti kao prelep dezert za novogodišnje praznike uz čašu vina.