C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
2 šolje šećera
2 šolje brašna
2 šolje jogurta
1/2 šolje ulja
2 kašičice C kakaoa
2 kašičice C soda bikarbone
Preliv:
100 g čokolade
50 g margarina
10 kašika mleka
10 kašika šećera
kesica C vanilin šećera po izboru

Naši proizvodi
Kakao prah Soda bikarbona Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Čoko kolač

Jednostavan za pripremu i veoma ukusan.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Pomešati sve suve sastojke za testo pa dodati tečne.

Sjediniti i izliti u podmazan pleh ( ili staviti papir za pečenje).

Peći na 200 stepeni 10 minuta pa smanjiti na 180 dok se ne ispeče (probati čačkalicom).

Za preliv staviti sve sastojke na tihu vatru dok se rastope, a onda malo pojačati dok proključa uz mešanje.

Treba da ključa kratko, 2-3 minuta. Skloniti sa vatre.

Pečen i prohlađen kolač seći na kocke i preliti vrućim prelivom. Pustiti da upije.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Može se servirati i uz kuglu C sladoleda od vanile.