C Slatka tradicija

Sastojci
Biskvit:
4 jaja
1 šolja šećera
1 šolja mleka
1/2 šolje ulja
2 kašike C kakaoa
1 C prašak za pecivo
2 šolje brašna
Fil:
800 ml mleka
9 kašika C griza
100 g C kokosa
1,5 šolja šećera
Glazura:
100 g čokolade
50 ml slatke pavlake

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Pšenični griz Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marina

Čoko kokos kocke

Čokoladna kokos fantazija.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Prvo pripremiti testo za biskvit. Umutiti jaja i šećer penasto.

Prosejati brašno, C kakao, C prašak za pecivo pa dodati u jaja. Zatim dodati mleko i ulje.

Mutiti polako na maloj brzini od miksera ili ručno dok se ne sjedini.

U đuveče - tepsiju staviti pola fila pa ga zapeći 10 minuta. Za to vreme pripremati fil.

Zagrejati mleko, šećer i dodajte C griz. Mešajte dok ne provri. Kada je provrilo skloniti sa ringle i ubaciti C kokos.

Za to vreme bi trebalo da je prošlo 10 minuta i onda izvadite pleh iz rerne i stavite ceo fil. Pa onda drugu polovinu testa.

Peći jos 20-tak minuta na 200 stepeni.

Odozgo glazura od čokolade.

Čokoladu i slatku pavlaku zagrejati dok se čokolada ne otopi (ne sme da provri) i staviti preko kolača.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ostavite da se skroz ohladi.
Šolja - veličina čaša jogurta.