C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
1 čaša (180 g) kisele pavlake
80 ml ulja
4 kašike šećera
1 kesica vanilin šećera
7 kašika brašna
2 kašike kakaoa
100 ml mleka (hladnog)
1 kašičica sode bikarbone
Za fil:
800 ml mleka
5 kašika šećera
100 g čvrstina
30 g kakaoa
100 g čokolade
Dodatno:
pomorandže
čokolada

Naši proizvodi
Vanilin šećer Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Čoko kocke

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umutiti sve sastojke za testo. Usuti u pleh (25x35cm), podmazan ili obložen papirom za pečenje.

Peći 15-20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C.

Isceđen sok od narandže (oko 150 ml) preliti preko prohlađene kore i ostaviti da upije.

Kakao i čvrstin pomešati pa usuti 250 ml mleka i dobro izmešati, da ne ostanu grudvice. U 550 ml mleka staviti šećer i zagrejati (ali da ne provri). Usuti čvrstin i kakao i na umerenoj temperaturi mešati da se zgusne.

Skloniti sa ringle i u vruće staviti čokoladu i mešati da se otopi. Vruću kremu sipati preko kore i pustiti kolač da se skroz ohladi na sobnoj temperaturi, zatim staviti u frižider.

Seći kocke, posuti rendanom čokoladom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata