C Slatka tradicija

Sastojci
1,5 šolja (za belu kafu) kisele vode
1,5 šolja šećera
prstohvat cimeta (po želji i karanfilića u prahu)
1/2 kesice C praška za pecivo
1 kesica C vanilin šećera
2,5 šolje brašna
2 kašike C slatkog kakaoa
2 kašike marmelade od jagoda
2 kašike slatka od kupina
1/2 šolje ulja
Preliv:
200 ml slatke pavlake
200 g čokolade za mešenje

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer Slatki kakao

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Čoko kocke sa šumskim voćem

Slatko, miriše na detinjsvo, na bakinu kuhinju i zimske večeri.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 16-20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Sve sastojke za koru lepo sjediniti, da ne bude grudvica od brašna.

Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, uz postepeno smanjivanje temperature.

Koristiti pravougaoni pleh, 20x25cm. Ohladiti kolač.

Na tihoj vatri otopiti 200 g čokolade sa 200 ml slatke pavlake (ne sme da ključa).

Prohladiti (oko 10 minuta) pa preliti kolač.

Odozgo ukrasiti po želji (seckanim orasima ili lešnicima).

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Može se koristiti slatko i marmelada od bilo kog bobičastog voća.