C Slatka tradicija

Sastojci
6 jaja
6 kašika šećera
100 g margarina
200 g čokolade
13 kašika brašna
1 kašičica C praška za pecivo
Fil:
300 ml slatke pavlake
300 g čokolade
Preliv:
100 g čokolade
1 tegla marmelade

Naši proizvodi
Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Zorica

Čoko kocke

Najlepši i najsočniji čokoladni kolač.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti 6 jaja, 6 kašika šećera, dodati otopljen margarin i 200 g otopljene čokolade.

Kada se masa sjedini dodati 13 kašika brašna i 1 kašičicu C praška za pecivo. Izliti u pleh i peći na 200 C oko 15 minuta. Sve zavisi do jačine rerne, može i malo duže.

Kada se kora ohladi preseći na 4 jednake trake i svaku premazati marmeladom.

Zatim otopiti 300 g čokolade, dodati slatku pavlaku i sve zajedno zagrejati. Voditi računa da vam ne provri. Kada se ohladi time premazati kore.

Odozgo kolač preliti čokoladom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Potrebno je da kolač prenoći na hladnom mestu da se lepo stegne.