C Slatka tradicija

Sastojci
Za kore:
150 g masti ili margarina
(najbolje staviti pola-pola)
150 g šećera
1 kisela pavlaka (180 g)
1 jaje
1 C vanilin šećer
1/2 kesice C praška za pecivo
550 g mekog brašna T-400
Za čokoladni fil:
400 ml mleka
100 g šećera
1 C puding sa ukusom čokolade
100 g margarina
50 g čokolade za kuvanje
Za karamel fil:
400 ml mleka
100 g šećera
1 C puding sa ukusom karamele
100 g margarina
Za glazuru:
100 g čokolade za kuvanje
3 kašike ulja

Naši proizvodi
Vanilin šećer Prašak za pecivo Puding čokolada Puding karamel

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Anita

Čoko-karamel Mađarica

Ovo je recept za tradicionalnu Mađaricu obogaćenu ukusom karamele.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Najpre pripremiti 5 papira za pečenje i na njima iscrtati pravougaonike veličine tepsije u kojoj ćete peći kore. Mikserom izmutiti mast, margarin, jaje, šećer, pavlaku i C vanilin šećer. Dodati C prašak za pecivo i postepeno brašno, tako da testo ne bude lepljivo, ali da ostane masno.

Podeliti na 5 jednakih delova, razvući svaki deo oklagijom između dva papira za pečenje, zatim skinuti gornji papir i peći na obrnutoj strani tepsije 5-7 minuta na 180 stepeni.

Kada ispečete kore, pripremite čokoladni fil. Stavite 300 ml mleka i 100 g šećera na šporet da se kuvaju, kad provri dodati prethodno umućen C puding od čokolade u 100 ml mleka.

Skuvati puding, skinuti sa šporeta i u vruć fil dodati margarin i čokoladu.

Za karamel fil prvo ušpinujte 100 g šećera, kada se istopi dodati 300 ml mleka i čim se sjedine sastojci i provri mleko, dodajte prethodno umućen C puding od karamele umućen sa 100 ml mleka. U skuvan puding umešati margarin.

Ne čekati da se filovi ohlade već odmah krenuti sa filovanjem.

Okrenuti tepsiju u kojoj su pečene kore pa slagati redom: 1. kora, 1/2 čokoladnog fila, 2. kora, 1/2 karamel fila, 3. kora, 1/2 čokoladnog fila, 4. kora, 1/2 karamel fila i 5. kora.

Opteretiti kolač tepsijom i nečim teškim oko 2 kg, ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa potom skinuti teret i staviti da prenoći u frižideru.

Sutradan istopiti čokoladu na pari, dodati joj ulje i premazati kolač.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Moja tepsija je dimenzija 24x28, ako je vaša veća povećajte masnoću 50-100 g i isto toliko brašna. Obavezno pre pečenja izbockati viljuškom testo.
Čim krajevi testa počnu da tamne vaditi koru iz rerne, jer korice treba da ostanu bele.