C Slatka tradicija

Sastojci
5 jaja
10 kašika šećera
1 kesica C vanilin šećera
malo narendati koru limuna
50 ml ulja
150 ml mleka
150 g čokolade za kuvanje
4 kašike C kakao praha
4 kašike mekog brašna
1 kesica C praška za pecivo
Za kremu:
200 g maslaca
100 ml mleka
100 ml slatke pavlake
4 kašike šećera
150 g tamne čokolade
200-300 g krupnog C kokosovog brašna

Naši proizvodi
Vanilin šećer Kakao prah Prašak za pecivo Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Violeta

Čoko čupavci

Spoj čokoladnog kolača i čupavca.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Odvojiti belanca od žumanaca, belanca dobro umutiti.

Žumanca, šećer, C vanilin šećer umutiti, zatim u smesu dodati ulje i mleko, fino sjediniti.

Zatim dodati otopljenu čokoladu, narendati koru limuna, pa u ovu smesu lagano prosejati, brašno, C kakao prah, i C prašak za pecivo.

U smesu lagano umešati belanca, da bude što vazdušastija.

Smesu peći u pravougaonom plehu na 180 stepeni nekih 30 minuta, proveriti čačkalicom da li je pečeno.

Ohladiti kolač, pa iseći na kockice.

Sve sastojke za kremu otopiti, zatim svaku kocku uroniti u kremu pa uvaljati u C kokos.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ovaj kolač sam napravila kao spoj dva omiljena sastojka, čokolade i C kokosa.
Kome kolač deluje prejako, može ga modifikovati po svom ukusu.