C Slatka tradicija

Sastojci
200 g šećera
200 ml vode
3 jaja
200 g šećera
200 g margarina
trunka soli
400 g brašna
1 kašika C sode bikarbone
Krem:
1 l mleka
250 g šećera
3 C pudinga od čokolade
150 g čokolade za kuvanje
Dodatno:
šećerne mrvice ili seckani pečeni lešnik

Naši proizvodi
Soda bikarbona Puding čokolada

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Čoko Cream Cookies

Čokoladni zalogaj za nezaborav...

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Upržiti 200 g šećera, zaliti sa 200 ml vode, kuvati na tihoj vatri da se rastopi šećer.

Ohladiti pa dodati 3 žumanca, 200 g šećera, 200 g margarina, trunku soli, oko 400 g brašna, 1 kašiku C sode bikarbone.

Testo treba da bude srednje mekano. Praviti kuglice, ostaviti razmak da se ne zalepe pri pečenju jer se testo širi.

Krem:
1 l mleka, 250 g šećera, zakuvati sa 3 C pudinga od čokolade, skloniti sa vatre, dodati 150 g čokolade za kuvanje.

Ohladiti, pa krem spojiti sa 1 margarinom.

Filovati kolačiće, sa strane umakati u šećerne mrvice ili seckani pečeni lešnik.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kuvani šerbet može da se napravi i nekoliko dana ranije, čuva u frižideru poklopljeno. Pre upotrebe zagrejati u mikrotalasnoj, pa umesiti testo...