C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
4 jaja
8 kašika šećera
84 kašika ulja
8 kašika ulja
4 kašike mleka
1 C prašak za pecivo
3 kašike C kakaoa
8 kašika brašna
Fil:
1/2 l mleka
10 kašika šećera
2 C pudinga od čokolade
100 g margarina
200 g crne čokolade za kuvanje
2 kesice C šlag krem beli

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kakao prah Puding čokolada Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Meliha

Čoko C rolat

Kolač je veoma lep, ne puno težak, pristupačan, a vrlo ukusan.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Fil:
Staviti mleko na šporet da provri, ostaviti pola čaše mleka da biste razmutili C puding.

U mleko staviti šećer, kada provri izmaći sa šporeta i uliti razmućeni puding uz neprestano mešanje.

U topao puding dodati margarin i 150 g čokolade za kuvanje, mešati dok se ne otopi. Ostaviti da se ohladi.

Kora:
Razdvojiti belanaca i žumanca, ulupati čvrst sneg od belanaca sa šećerom, postepeno dodavati žumanca i ostale sastojke muteći najmanjom brzinom.

Sipati smesu u pleh obložen pek papirom i peći na temperaturi 200 C.

Kada se ispeče staviti u rolat i kada se ohladi filovati sa pripremljenim filom.

Umutiti C šlag pa preko fila premazati šlagom i uviti rolat

Ukrasiti preostalim šlagom i onih preostalih 50 g čokolade.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata