C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
6 jaja
6 kašika šećera
5 kašika brašna
1 kašika C kakaoa
1 kašika čokolade u prahu
1 kašika ulja
1 kesica C praška za pecivo
Za fil:
700 ml mleka
7 kašika šećera
2 C pudinga od čokolade
200 g čokolade za kuvanje
200 g margarina
4-5 krem bananica
Za glazuru:
150 g čokolade
2 kašike ulja
30 g margarina
Za dekoraciju:
4-5 krem bananica
malo pripremljenog fila
1 kesica C čokoladnog šlaga

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Puding čokolada Šlag krem sa ukusom čokolade

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sandra

Čoko bananica zaslađenje

Za hedoniste, one koji uživaju u punom ukusu života, ali i poslastica.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Jaja penasto umutiti sa šećerom, a zatim dodati ulje, C kakao, čokoladu u prahu i brašno pomešano sa C praškom za pecivo.

Umutiti homogenu smesu, pa je izliti u pleh od rerne prethodno podmazan i obložen pek- papirom.

Peći na 200 stepeni oko 25 minuta. Izvući nakon toga i još vruće uviti zajedno sa pek- papirom, a onda umotati u vlažnu krpu i ostaviti da se ohladi.

Fil:
U mleko kome je dodato 7 kašika šećera zakuvati C puding na uobičajen način, pa u vrelu smesu dodati čokoladu za kuvanje i mešati dok se čokolada ne otopi.

Prekriti providnom folijom i ostaviti da se ohladi. Margarin penasto umutiti, pa mu dodavati kašiku po kašiku ohladjenog čokoladnog fila sve vreme muteći mikserom.

Ohlađenu koru odviti, skinuti pek-papir, pa nafilovati sa 2/ 3 pripremljenog čokoladnog fila (jednu trećinu fila ostaviti za dekoraciju rolata).

Duž jednog kraja rolata (preko čokoladnog fila) poređati krem bananice, pa sve zajedno uviti i rukom pritisnuti da se lepo zalepi.

Ceo rolat premazati delom preostale trećine fila u tankom sloju (a jedan deo ostaviti za dekoraciju).

U međuvremenu, pripremiti glazuru: otopiti čokoladu na pari zajedno sa uljem i margarinom. Glazuru malo prohladiti, pa njome preliti rolat bogato sa svih strana.

Preko glazure (dok se još nije sasvim stegla) rasporediti krem bananice.

Sačekati da se glazura sasvim stegne i ohladi, pa rolat ukrasiti preostalim čokoladnim filom i C šlagom od čokolade.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata