C Slatka tradicija

Sastojci
2 sveža jaja
130 g C šećera u prahu
3 veće banane
1 dl ulja
50 ml kisele vode
1 kašika eurokrema, nutele
230 g brašna
1 kesica C praška za pecivo
3 kašičice kakao praha ili rogača
100 g krupno rendane čokolade
30 kašičica eurokrema, nutele

Naši proizvodi
Šećer u prahu Prašak za pecivo Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vanja

Čoko banana mafin

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umutite penasto dva jaja i 130 g šećera, dodajte (viljuškom) ispasirane banane(3), 1 dl ulja i 50 ml kisele vode. Dodajte kašiku svog omiljenog krema (eurokrem, nutela). Lepo sve sjedinite.

Nastavite mućenje mikserom na najmanjoj brzini i dodajte sve suve sastojke (230 g brašna, prašak za pecivo, kakao prah). Njih nije loše predhodno sjediniti. Naravno može i jedno po jedno.

Dodajte na kraju 100 g krupno rendane čokolade. Predlog je upotreba noža za ljušćenje krompira, šargarepe i tome slično, po dužini se vuče preko čokolade, i tako ispadnu prelepi rendani parčići čokolade, ponekad i spiralice. Promešajte lagano špatulom.

U kalupu za mafine, stavite papirnate korpice, sipajte jednu kašiku smese, pa kašičicu eurokrema ili nutele, pa još jednu kašiku smese. Prelepi su i bez unutrašnjeg dodatka krema. Korpice napunite do 2/3, jer dosta narastu.

Peku se 15 minuta na 200 C.

Dekoracija:
Mogu se preliti otopljenom čokoladom, mogu umućenim šlagom, mogu domaćim fondanom, mogu rojal masom, sve po želji ili jednostavno mogu i bez preliva.

Mafini su prelepi, mekani, tope se u ustima, a za ljubitelje čokoladnih poslastica, ovo je savršen mafin.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Od ove mere izađe 30 mafina (10 cm obim korpice), po želji birajte veličinu korpice!