C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
4 jaja
10 kašika šećera
1dl ulja
1 dl mleka
1 kašika C kakaoa
10 kašika brašna
1/2 kesice C praška za pecivo
Za preliv:
1,5 dl mleka
2 kašike ruma
Za fil:
5 dl mleka
2 C pudinga od čokolade
2 kašike šećera
50 g eurokrema
1 kg banana
100 g čokolade

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Puding čokolada

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milica

Čoko-banana kocke

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Kora:
Ulupati belance u čvrst sneg. Posebno umutiti žumanca sa šećerom, pa usuti ulje i mleko.

Zatim dodati brašno pomešano sa kakaom i praškom za pecivo.

Na kraju, varjačom umešati smesu od belanaca, lagano sjediniti, pa uliti u pleh obložen pek-papirom.

Peći u rerni zagrejanoj na 180°C oko 15 minuta. Gotovu koru preliti mešavinom mleka i ruma.

Fil:
U malo mleka razmutiti puding, a preostalo mleko ostaviti da provri sa šećerom, a zatim ukuvati puding i mešati dok se ne zgusne.

Ostaviti da se ohladi. Ohlađen puding pomešati sa eurokremom. Kad se ohladi, dodati eurokrem i dobro izmiksati.

Za kraj:
Koru premazati polovinom fila, pa poređati banane isečene na kolutove i premazati ih preostalim filom.

Posuti rendanom čokoladom i pre služenja dobro rashladiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata