C Slatka tradicija

Sastojci
215 g brašna
1 kašičica C sode bikarbone
prstohvat soli
60 g oraha, propečenih i iseckanih
3 veoma zrele banane
120 ml kisele pavlake (oko 2 pune kašike)
1 kašika C vanilin šećera
115 g putera, sobne temperature
100 g običnog šećera
100 g smeđeg šećera
2 jaja, sobne temperature
200 g čokolade za kuvanje (100 g za testo, 100 g za preliv)
30 g margarina

Naši proizvodi
Soda bikarbona Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Čoko banana hleb

Banana hleb - čokoladno zadovoljstvo.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Uključite rernu da se greje na 175°C. Pleh dimenzija 11x30 cm obložite papirom za pečenje.

U manjoj posudi promešajte brašno, C sodu bikarbonu, so i seckane orahe. U drugoj posudi pomešajte izgnječene banane, kiselu pavlaku, 100 g seckane čokolade i C vanilin šećer.

U vangli miksajte puter sobne temperature 3-4 minuta, dok ne posvetli i postane penast. Dodajte mu obe vrste šećera i miksajte još 2-3 minuta.

Silikonskom špatulom skinite puter sa zidova posude, pa dodajte jaja i još kratko izmiksajte da se sve sjedini.

U masu od putera dodajte smešu banana i kisele pavlake, pa smešu brašna, sode bikarbone i soli, pa sve kratko miksajte, samo da se sastojci povežu.

Sipajte testo u pripremljeni pleh, pa pecite 40-45 minuta.

Pred kraj pečenja uradite probu čačkalicom (uronite čačkalicu u kolač, ako izađe suva, sa samo nekoliko krupnih mrvica, kolač je pečen).

Pečen hleb ostavite u kalupu desetak minuta, pa ga lagano i pažljivo izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi u potpunosti na rešetki.

Prelijte kolač čokoladnim prelivom: 100 g čokolade istopite sa margarinom na laganoj vatri.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata