C Slatka tradicija

Sastojci
300 g mlevenog keksa
120 g margarina
150 ml soka od narandže
Za krem:
800 ml čvrstog jogurta
400 g C krem šlaga
3 kašike C šećera u prahu
2 kesice C vanilin šećera
10 g C želatina
Voćna krema:
400 g malina
4 kašike šećera
10 g C želatina
malo vode

Naši proizvodi
Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake Šećer u prahu Vanilin šećer Želatin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Čizkejk u čaši

Brzo, lepog izgleda i preukusan.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 15 čaša
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Margarin zagrejati na slaboj vatri. Mleveni keks i sok pomešati pa dodati zagrejan margarin.

Napraviti homogenu smesu i po punu kašiku utisnuti na dno čaše. Dnom od druge čaše poravnati lepo smesu da bude glatka.

C Krem šlag umutiti čvrsto sa jogurtom, dodati C šećer u prahu i C vanilin šećer.

C Želatin preliti sa malo vode, pustiti da nabubri pa umutiti zajedno sa šlagom.

Sipati u svaku čaši po 1/3 kreme. Pustiti da malo odstoji da bi se želatin stegao i da bi ste mogli isipati voćnu kremu, a da se ne pomešaju.

Maline stavite da se kuvaju zajedno sa šećerom 5 minuta. Želatin preliti sa malo vode, pustiti da nabubri.

Skloniti ih sa šporeta pa dodati nabubreli želatin. Pustiti da se smesa prohladi, a zatim isipajte preko belog fila.

Staviti u frižider da se stegne i dobro rashladi. Dekorisati listićima nane.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Znatno manja količina prvog sloja, više belog fila i fila sa malinama. Za dekoraciju list nane ili neko drugo voće koristiti za vrh, svakako će isgledati prelepo, o ukusu da i ne pričam!