burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Čizkejk u čaši

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

300 g mlevenog keksa

120 g margarina

150 ml soka od narandže

Za krem:

800 ml čvrstog jogurta

400 g C krem šlaga

3 kašike C šećera u prahu

2 kesice C vanilin šećera

10 g C želatina

Voćna krema:

400 g malina

4 kašike šećera

10 g C želatina

malo vode

Čizkejk u čaši

Koraci pripreme

Margarin zagrejati na slaboj vatri. Mleveni keks i sok pomešati pa dodati zagrejan margarin.

Napraviti homogenu smesu i po punu kašiku utisnuti na dno čaše. Dnom od druge čaše poravnati lepo smesu da bude glatka.

C Krem šlag umutiti čvrsto sa jogurtom, dodati C šećer u prahu i C vanilin šećer.

C Želatin preliti sa malo vode, pustiti da nabubri pa umutiti zajedno sa šlagom.

Sipati u svaku čaši po 1/3 kreme. Pustiti da malo odstoji da bi se želatin stegao i da bi ste mogli isipati voćnu kremu, a da se ne pomešaju.

Maline stavite da se kuvaju zajedno sa šećerom 5 minuta. Želatin preliti sa malo vode, pustiti da nabubri.

Skloniti ih sa šporeta pa dodati nabubreli želatin. Pustiti da se smesa prohladi, a zatim isipajte preko belog fila.

Staviti u frižider da se stegne i dobro rashladi. Dekorisati listićima nane.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Čizkejk u čaši

Koraci pripreme

Margarin zagrejati na slaboj vatri. Mleveni keks i sok pomešati pa dodati zagrejan margarin.

Napraviti homogenu smesu i po punu kašiku utisnuti na dno čaše. Dnom od druge čaše poravnati lepo smesu da bude glatka.

C Krem šlag umutiti čvrsto sa jogurtom, dodati C šećer u prahu i C vanilin šećer.

C Želatin preliti sa malo vode, pustiti da nabubri pa umutiti zajedno sa šlagom.

Sipati u svaku čaši po 1/3 kreme. Pustiti da malo odstoji da bi se želatin stegao i da bi ste mogli isipati voćnu kremu, a da se ne pomešaju.

Maline stavite da se kuvaju zajedno sa šećerom 5 minuta. Želatin preliti sa malo vode, pustiti da nabubri.

Skloniti ih sa šporeta pa dodati nabubreli želatin. Pustiti da se smesa prohladi, a zatim isipajte preko belog fila.

Staviti u frižider da se stegne i dobro rashladi. Dekorisati listićima nane.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept