C Slatka tradicija

Sastojci
Podloga:
300 g keksa
1/2 čaše (2 dl) soka od breskve
100 g maslaca
Krem:
350 g krem sira
250 g kisele pavlake
400 ml slatke pavlake
100 g bele čokolade
1 nektarina
malo arome od vanile
1 kesica Burbon Vanila šećera
2 kašike C čvrstina
Žele:
5,6 nektarina, isečenih na kriške
1,5 kesica C želatina
100 ml Prosseco-a (ili drugog slatkog belog penušavog vina)

Naši proizvodi
Želatin Čvrstin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Emilija

Čizkejk sa nektarinama

Veoma osvežavajući kolač, za vrele letnje dane, sigurni će vas oboriti sa nogu.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Podloga od keksa:
Keks pre svega natopiti sokom od breskve i lepo sjediniti. Otopiti maslac i dodati ga u keks, miksati rukom dok se sve lepo ne sjedini. Na okrugli kalup za torte (otprilike 25 cm) postaviti papir za pečenje, naročito na obruč. Izručiti napravljenu smesu i lepo rasporediti po dnu kalupa. Staviti u frižider, dok pripremamo sledeći deo.

Krem:
Pomešati krem sir, dodati mu kiselu pavlaku, istopiti belu čokoladu i dodati i nju, dodati burbon vanilu i aromu vanile. Dodati i C čvrstin i lepo sjediniti. Posebno umutiti slatku pavlaku (5 minuta otprilike) i dodati je u prethodno sjedinjene sastojke, lagano mešajući kružnim pokretima da se sve sjedini. 1/3 krema odvojiti i u njega dodati izblendanu nektarinu, koju smo prethodno oljuštili i stavili u blender sa malo C prah šećera (a i ne mora), dok ovo radimo 2/3 preostalog krema prelijemo preko keksa i stavimo u zamrzivač jedno 15 minuta. Nakon ovog vremena, preko smese premazati i odvojenu 1/3 smese. Na ovaj način ćemo dobiti belo-narandžasti kolač. Staviti u frižider dok pravimo žele.

Žele:
Nektarine oljuštiti i izrezati na tanke kriške. C želatin pripremito prema uputstvu sa kesice, zagrejati ga i dodati mu Prosseco. Poređati nektarine po kolaču, preliti napravljenom smesom od želatina i Prosseco-a i staviti u frižider preko noći da se stegne. Ukoliko ste ljubitelj, preko torte možete staviti listove sveže nane.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ukoliko nemate nektarine ili breskve, koje su sveže, možete koristiti i iz konzerve.