C Slatka tradicija

Sastojci
500 ml punomasnog mleka
75 g stevije ili C šećera u prahu
75 g mlevenih badema
2 kašičice kokosovog ili suncokretovog ulja
230 g krem sira
2 kašike limunovog soka
2 kašičice ekstrata vanile
130 g svežih malina
prstohvat C želatina

Naši proizvodi
Šećer u prahu Želatin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Lidija

Čizkejk sa malinama

Osvežavajući letnji desert.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Zagrejte rernu na 190 stepeni.

U loncu zagrejte mleko, dok ne proključa, smanjite vatru, dodajte 50 g stevije i C želatin i ostavite da se kuva nekih pola sata, uz povremeno mešanje.

Kada se smesa smanji i zgusne, skinite sa šporeta.

Pomešajte smesu mlevenih badema, rastopljenog kokosovog ulja i 25 g stevije. Dobijenu smesu stavite u kalup i dobro je utisnite. Koru pecite u rerni, 7-8 minuta.

U posudi, mikserom izmutite sir, dok ne dobijete klatku smesu. Dodajte limunov sok, ekstrat vanile i ohlađenu smesu s mlekom.

Mešajte sve dok se smesa ne sjedini, pa dodajte maline.

U koru izlijte smesu i stavite u frižider na minimum 3 sata, da se sve stegne.

Ukrasite po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata